Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto ucierane ze śliwkami zaskoczy każdego domownika. Rozpuszcza się w ustach. Zapraszam na film na mój kanał.
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 52
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 44
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 197
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 103
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 52
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 44
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 197
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 103
Składniki
Masło o temperaturze pokojowej utrzeć ,dodając kolejno cukier puder ,cukier waniliowy i żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną piane i dodać do masy. Wszystko to dobrze zamieszać ,aż powstanie jednolita masa.
Piekarnik nastawić na 180 stopni funkcja góra, dół. Formę o rozmiarach 24 na 40 wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub położyć papier do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy , położyć śliwki skórką do dołu.
Ze składników na kruszonkę zrobić kruszonkę i posypać na śliwki.
ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni ,funkcja góra, dół. Wstawiamy na środkową półkę i pieczemy 45 minut ostatnie 5 minut przed końcem pieczenia położyć papier do pieczenia. Pamiętaj każdy piekarnik jest inny inaczej piecze może być kilka minut różnicy.
Ostudzone ciasto pokroić i serwować z ulubiona kawą. Zapraszam na film ,zobacz krok po kroku jakie to proste. Na inne przepisy zapraszam na mój profil. Buon appetito!