Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe kruche ciasteczka z powidłam
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12595
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39464
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12595
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39464
Składniki
Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto. Ciasto wychodzi lekko klejące blat i ciasto posypać mąką i rozwałkować na grubość ok 3 mm. Wyciąć kwadraty u mnie wyszło 16 sztuk. Na środek każdego kwadrata nałożyć łyżeczkę powideł. Dwa przeciwległe rogi nałożyć na siebie na środku ciastka i lekko docisnąć. Jak to zrobić zobaczysz w filmie poniżej. Ciastka przełożyć na papier do pieczenia. Piec ok. ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. (wkładamy do nagrzanego piekarnika.) Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!