Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki bez glutenu i białego cukru? To naprawdę możliwe! Przetestujcie przepis na pierniczki Ani Lewandowskiej, a przekonacie się, że te świąteczne ciasteczka mogą być nie tylko pyszne, ale również bardzo zdrowe.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22920
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 405
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104611
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22920
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 405
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104611
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Składniki
Masło utrzyj z jajkami do momentu uzyskania jednolitej masy. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, a następnie zagnieć szybko ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i odstaw do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie możesz je rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinaj pierniczki. Ostrożnie przenieś je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie piecz w temperaturze 170 stopni przez ok. 15 minut. Gotowe pierniczki możesz udekorować wedle własnego uznania np. orzechami, lukrem lub suszonymi owocami.