Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki bez glutenu i białego cukru? To naprawdę możliwe! Przetestujcie przepis na pierniczki Ani Lewandowskiej, a przekonacie się, że te świąteczne ciasteczka mogą być nie tylko pyszne, ale również bardzo zdrowe.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118081
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8409
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2137
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1542
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118081
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8409
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2137
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1542
Składniki
Masło utrzyj z jajkami do momentu uzyskania jednolitej masy. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, a następnie zagnieć szybko ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i odstaw do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie możesz je rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinaj pierniczki. Ostrożnie przenieś je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie piecz w temperaturze 170 stopni przez ok. 15 minut. Gotowe pierniczki możesz udekorować wedle własnego uznania np. orzechami, lukrem lub suszonymi owocami.