Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki bez glutenu i białego cukru? To naprawdę możliwe! Przetestujcie przepis na pierniczki Ani Lewandowskiej, a przekonacie się, że te świąteczne ciasteczka mogą być nie tylko pyszne, ale również bardzo zdrowe.
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2387
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 247
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 227
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2387
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 247
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 227
Składniki
Masło utrzyj z jajkami do momentu uzyskania jednolitej masy. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, a następnie zagnieć szybko ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i odstaw do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie możesz je rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinaj pierniczki. Ostrożnie przenieś je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie piecz w temperaturze 170 stopni przez ok. 15 minut. Gotowe pierniczki możesz udekorować wedle własnego uznania np. orzechami, lukrem lub suszonymi owocami.