Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżowe rogaliki z jabłkami.
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 284
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 382
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 243
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 284
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 382
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 243
Składniki
Mąkę, żółtko, cukier - jedna łyżka, 100 gram masła dodajemy do miski.
Rozczyn drożdżowy - drożdże, 2 łyżki cukru, jogurt. Odkładamy w ciepłe miejsce.
Mieszamy rozczyn z resztą składników.
Przygotowujemy jabłka. Kroimy w drobną kostkę i dodajemy przyprawę do szarlotki.
Ciasto wyrabiamy, wałkujemy i wycinamy koło. Kroimy na trójkąty, nakładamy nadzienie.
Zwijamy rogaliki. Pędzelkiem nakładamy rozbełtane białko.
Pieczemy 15 minut w 170 C.