Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe rurki z kremem stracciatella i kawa Proffee
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 130
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8529
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 352
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5187
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4925
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 130
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8529
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 352
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5187
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4925
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu i kroimy na wąskie około 1,5-2 cm paseczki. Nawijamy na metalowe foremki wcześniej wysmarowane tłuszczem tak by nachodziły na siebie.. Grubo posypujemy cukrem. Układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok 8min. Po upieczeniu zdejmujemy z foremek.
|Śmietanę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy startą czekoladę i mieszamy. Smietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy całkowicie wystudzone rurki.
Kawa: Mleko miksujemy razem z proszkiem proteinowym. Do szklanki z lodem nalewamy espresso i wypełniamy mlekiem .