Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe rurki z kremem stracciatella i kawa Proffee
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5560
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7762
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5331
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5560
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7762
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5331
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu i kroimy na wąskie około 1,5-2 cm paseczki. Nawijamy na metalowe foremki wcześniej wysmarowane tłuszczem tak by nachodziły na siebie.. Grubo posypujemy cukrem. Układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok 8min. Po upieczeniu zdejmujemy z foremek.
|Śmietanę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy startą czekoladę i mieszamy. Smietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy całkowicie wystudzone rurki.
Kawa: Mleko miksujemy razem z proszkiem proteinowym. Do szklanki z lodem nalewamy espresso i wypełniamy mlekiem .