Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe rurki z kremem stracciatella i kawa Proffee
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4139
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29443
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 181
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18894
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 803
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4139
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29443
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 181
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18894
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 803
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu i kroimy na wąskie około 1,5-2 cm paseczki. Nawijamy na metalowe foremki wcześniej wysmarowane tłuszczem tak by nachodziły na siebie.. Grubo posypujemy cukrem. Układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok 8min. Po upieczeniu zdejmujemy z foremek.
|Śmietanę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy startą czekoladę i mieszamy. Smietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy całkowicie wystudzone rurki.
Kawa: Mleko miksujemy razem z proszkiem proteinowym. Do szklanki z lodem nalewamy espresso i wypełniamy mlekiem .