Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny byskawicznie robiący się deser, który nie wymaga pieczenia i można go wykonać w mgnieniu oka, a przy tym bardzo smaczny i znikający tak samo szybko jak powstaje. Nie wierzycie? Sprawdźcie sami…
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8637
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7200
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4921
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327840
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8637
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7200
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4921
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327840
Składniki
1) Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, ale w połowie podanej ilości mleka, a następnie odstawić do wystudzenia (żeby nie powstał korzuch, budyń przykryć folią spożywczą tak, aby do nigo przylegała). 2) Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. 3) Cały czas mieszając mikserem na wolnych obrotach, do ubitej śmietanki partiami dodawać wystudzony budyń. 4) Kawę rozpuścić w 125 ml goracej wody, wystudzić i przelać do płytkiego naczynia. 5) Biszkopty namaczać w kawie i układać po dwa na dnie każdej szklanki lub pucharka. 6) Na biszkopty nałożyć warstwę kremu, kilka plasterków banana i posypać startą czekoladą. 7) Deser przełożyć kolejną warstwą 2 namoczonych w kawie biszkoptów, kremem, zakończyć kilkoma plasterkami banana i ponownie posypać startą czekoladą. 8) Przygotowany deser przed podaniem schłodzić w lodówce przez kilka minut.