Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo szybki i smaczny deser.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Składniki
Wyciąć radełkiem prostokąt z ciasta francuskiego, obrać jabłko ze skórki i wydrążyć tylko środek jabłka.
Do otworu jabłka nałożyć suszonych wiśni oraz udekorować wierzch.
Posypać wierzch jabłka cukrem cynamonowym oraz trochę wokół na cieście francuskim.
Oblepić dokładnie ciastem francuskim takie jabłko i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 20 - 25 minut.
Upiec aż do zrumienienia.
Smacznego !