Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie zajmie ci tylko 5 minut. Pyszny murzynek do kawusi. Zapraszam na film na mój kanał kuchni włoskiej na Youtuba.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Moje szklanki są o pojemności 200 ml. Ciasto jak widzicie jest proste w wykonaniu. Piekarnik najpierw wałczyć na 180 stopni funkcja góra, dół. Blaszkę wysmarować i posypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Blaszka o rozmiarach 25 na 40. Do miski odmierzyć suche składniki czyli mąka cukier ,proszek, soda i kakao. Wszystko to zamieszać łyżką. Do suchych składników wlać mleko, olej i wbić jajka, kolejność dodawania jest dowolna. Teraz to wszystko zakręcić mikserem do połączenia się składników. Jak już wszystko ładnie się połączyło dodać dżem wiśniowy i zakręcić mikserem dosłownie 2 minuty. Gotową masę wylać do formy , wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni na środkowej półce przez 45 minut. Sprawdzić ciasto patyczkiem przed wyciągnięciem. Zapraszam na któtki film. Buon appetito!