Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, puszyste i aromatyczne ciasteczka z dodatkiem mielonej guarany, jagód goji oraz ziaren siemienia lnianego, słonecznika i płatków owsianych. Ciasteczka są doskonałą, pożywną przekąską, dodającą nam sił i energii. Są świetne po wyczerpującym treningu, ale także jako sycące drugie śniadanie :)
Polecam.
Odsłon: 185
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 592
Polecam.
Odsłon: 185
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 65
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 592
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy do niej 1 szklankę płatków owsianych, po 2 łyżki siemienia lnianego i ziaren słonecznika, 2,5 łyżeczki mielonej guarany, łyżeczkę cynamonu i sosy oczyszczonej oraz szczyptę soli. Mieszamy wszystkie suche składniki.
Jagody goi parzymy wrzątkiem i odcedzamy z nadmiaru wody.
Masło za pomocą miksera ubijamy z cukrem trzcinowym, a następnie dodajemy 2 jajka i ziarenka wanilii. Powstałą masę dodajemy wraz z jagodami goji do miski z suchymi składnikami i zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w rulon, owijamy folią spożywczą i wstawiamy na 10 minut do zamrażarki.
Po tym czasie, gdy ciasto będzie bardziej zwarte, odkrajmy nożem pożądanej grubości kawałki. W dłoniach delikatnie formujemy ciasteczka.
Uformowane ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut.
Ciasteczka są puszyste, miękkie i dodają dużej dawki energii.
Życzę smacznego! :)