Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Składniki
Biszkopt Białka ubić z cukrem dodać żółtka,wodę, mąkę wymieszaną z proszkiem Biszkopt, kropimy wodą z cukrem i cytryną (1 szkl wody ,3łyżki cukru sok z jednej cytryny) Masa jabłkowa -jabłka, obrać wydrążyć gniazda ,pokroić w drobną kostkę wrzucić do garnka wlać 4 łyżki wody i rozgotować na mus do gorącego musu wsypać dwie suche galaretki cytrynowe i dobrze rozmieszać . Po wystygnięciu mus wylać na placek i czekać aż dobrze stężeje Następnie ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru,dodajemy (2 opakowania (śmietan -fix ) Robimy ze śmietany kratkę na masie jabłkowej szprycą . Winogrona kroimy na pół a brzoskwinie w niewielkie kawałki 1 galaretkę czerwoną rozpuszczamy w 1,5 szkl wody czekamy aż zacznie tężeć Owoce ułożyć na placku i gdzie nie gdzie włożyć po łyżce gęstniejącej galaretki(czerwonej) .Gdy czerwona galaretka na masie będzie już wystarczająco twarda zalać wszystko galaretką zieloną Blacha 26x40