Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto z konfiturą i owocami moreli
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2219
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2219
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 123
Składniki
Blaszkę do pieczenia 24x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Jajka- żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając cukier-16 dag.Żółtka ubić wymieszać z białkami.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną.Wszystkie składniki wymieszać.Wyłożyć na blaszkę.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec około 20 minut lub do suchego patyczka.Ciasto przestudzić i przekroić na połowę.
1,2 kg moreli podzielić na połówki i smażyć z 20 dag cukru przez 20 minut pod koniec smażenia dodać 1 galaretkę ,dokładnie wymieszać .Wystudzić i posmarawać obie połówki biszkoptu.
30 dag moreli podzielić na połówki i ułożyć na posmarowanym konfiturą biszkopcie
2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody. gdy zaczyna tężeć wyłożyć na ciasto z morelami.Tak przygotowane ciasto przykryć drugą połową.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodać mleko,gdy osiągnie jednolitą konsystencję polać ciasto ,posypać wiórkami kokosowymi lub zostawić samą czekoladę jak kto lubi.Schłodzić 3 godziny.