Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka karnawałowe, smażone. Są bardzo pyszne, chrupiące.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 253
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 41
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 44
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 319
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 253
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 41
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 44
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 319
Składniki
Zmiksować jajka z cukrem. Dodać przesianą mąkę,śmietanę i spirytus. Przemieszać łopatką, potem zagnieść.Ciasto ma być dość twarde,jak będzie się kruszyć, to dodać więcej śmietany.Rozdzielić na cztery części.Rozwałkować jak najcieniej, radełkiem pokroić w pasy. Tworząc paski długie ok.10 cm. a szerokie 2-2,5. W środku każdego naciąć ok.4 cm.
Przewinąć przez to nacięcie i odkładać na tackę.
Smażyć na głębokim tłuszczu w frytownicy albo w woku.Obracać na obie strony, patyczkami do szaszłyków.Jak mają złoty kolor, to wyjmować na tackę, z ręcznikiem papierowym.
Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.