Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka karnawałowe, smażone. Są bardzo pyszne, chrupiące.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 466
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 91
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 263
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 57
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 466
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 91
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 263
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 57
Składniki
Zmiksować jajka z cukrem. Dodać przesianą mąkę,śmietanę i spirytus. Przemieszać łopatką, potem zagnieść.Ciasto ma być dość twarde,jak będzie się kruszyć, to dodać więcej śmietany.Rozdzielić na cztery części.Rozwałkować jak najcieniej, radełkiem pokroić w pasy. Tworząc paski długie ok.10 cm. a szerokie 2-2,5. W środku każdego naciąć ok.4 cm.
Przewinąć przez to nacięcie i odkładać na tackę.
Smażyć na głębokim tłuszczu w frytownicy albo w woku.Obracać na obie strony, patyczkami do szaszłyków.Jak mają złoty kolor, to wyjmować na tackę, z ręcznikiem papierowym.
Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.