Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka karnawałowe, smażone. Są bardzo pyszne, chrupiące.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Zmiksować jajka z cukrem. Dodać przesianą mąkę,śmietanę i spirytus. Przemieszać łopatką, potem zagnieść.Ciasto ma być dość twarde,jak będzie się kruszyć, to dodać więcej śmietany.Rozdzielić na cztery części.Rozwałkować jak najcieniej, radełkiem pokroić w pasy. Tworząc paski długie ok.10 cm. a szerokie 2-2,5. W środku każdego naciąć ok.4 cm.
Przewinąć przez to nacięcie i odkładać na tackę.
Smażyć na głębokim tłuszczu w frytownicy albo w woku.Obracać na obie strony, patyczkami do szaszłyków.Jak mają złoty kolor, to wyjmować na tackę, z ręcznikiem papierowym.
Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.