Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Wykonanie syropu: Wodę zagotować z cukrem, wymieszać z miodem, przestudzić, dodać kilka kropel aromatu do smaku i wymieszać. Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, wlać stopione gorące masło i szybko zamieszać. Następnie dodać gałkę muszkatołową, cynamon i wyrabiać przez dwie minuty dolewając ciepłe mleko, na koniec dodać spirytus. Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy i pokroić w kwadraty o wymiarach 5 cm.
Smażyć na bardzo gorącym tłuszczu na złoty kolor. Gotowe faworki polać przygotowanym syropem i podawać na zimno.