Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6038
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6038
Składniki
Wykonanie syropu: Wodę zagotować z cukrem, wymieszać z miodem, przestudzić, dodać kilka kropel aromatu do smaku i wymieszać. Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, wlać stopione gorące masło i szybko zamieszać. Następnie dodać gałkę muszkatołową, cynamon i wyrabiać przez dwie minuty dolewając ciepłe mleko, na koniec dodać spirytus. Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy i pokroić w kwadraty o wymiarach 5 cm.
Smażyć na bardzo gorącym tłuszczu na złoty kolor. Gotowe faworki polać przygotowanym syropem i podawać na zimno.