Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z drugiej części mojego ciasta prosty ,smaczny deser na słodko. Bardzo polecam Wam deser który zaskoczy Was swoim smakiem bo kto z nas nie lubi czekolady, chyba nie ma takiej osoby, a tu faworki z czekoladą coś pysznego, nadzwyczaj prostego i co może zaskoczyć domowników. Polecam
papier do pieczenia, blaszka , nóż,
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11422
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 189
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11422
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 189
Składniki
Ciasto rozwijam , na jednej połówce po szerokości rozsmarowuję krem czekoladowy, składam na pół, lekko dociskam. Następnie kroję paski o szerokości 1 - 1,5 cm, w środku nacinam, następnie przewijam tak jak zwykłe faworki . Gotowe układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozbełtanym białkiem , wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę 15 minut na złoty kolor. Po upieczeniu oprószam cukrem pudrem. Smacznego.
Przygotowanie ciasta francuskiego i rozsmarowanie kremu czekoladowego.
Faworki gotowe do pieczenia.
Faworki gotowe do podania.