Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastycznie wilgotne w środku, mocno czekoladowe, a przy okazji w wersji fit.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4525
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 6996
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3024
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 590
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4525
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 6996
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3024
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 590
Składniki
Bataty obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do momentu, aż będą miękkie. Daktyle moczymy we wrzątku przez około 15 minut. Następnie blendujemy wszystkie składniki na gładką masę, dodajemy orzeszki ziemne i mieszamy. Gotową masę wylewamy na blachę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut.
Po upieczeniu ciasto odkładamy, aż ostygnie i na koniec dekorujemy cukrem pudrem i orzeszkami ziemnymi.