Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastycznie wilgotne w środku, mocno czekoladowe, a przy okazji w wersji fit.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 825
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1066
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 250
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2798
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 825
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1066
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 250
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2798
Składniki
Bataty obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do momentu, aż będą miękkie. Daktyle moczymy we wrzątku przez około 15 minut. Następnie blendujemy wszystkie składniki na gładką masę, dodajemy orzeszki ziemne i mieszamy. Gotową masę wylewamy na blachę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut.
Po upieczeniu ciasto odkładamy, aż ostygnie i na koniec dekorujemy cukrem pudrem i orzeszkami ziemnymi.