Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastycznie wilgotne w środku, mocno czekoladowe, a przy okazji w wersji fit.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2580
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5310
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2580
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5310
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 217
Składniki
Bataty obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do momentu, aż będą miękkie. Daktyle moczymy we wrzątku przez około 15 minut. Następnie blendujemy wszystkie składniki na gładką masę, dodajemy orzeszki ziemne i mieszamy. Gotową masę wylewamy na blachę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut.
Po upieczeniu ciasto odkładamy, aż ostygnie i na koniec dekorujemy cukrem pudrem i orzeszkami ziemnymi.