Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie rewelacyjne połączenie smaków. Na dnie słodki mus jabłkowy z cynamonem, następnie płatki migdałowe, kawałki kiwi i orzechy włoskie. Na samej górze pianka z banana i kiwi z nasionami chia. Czy nie brzmi niebiańsko? A najważniejsze to to, że jest to deser w 100% legalny i zdrowy!
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 60
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 56
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 151
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 235
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 60
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 56
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 151
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 235
Składniki
Jabłka dokładnie obieramy i przekładamy do blendera. Wsypujemy cynamon i wlewamy sok z cytryny. Całość blend ujemy na gładki mus. Jabłka dzielimy na dwie porcje i przekładamy do słoiczków. Na warstwie jabłkowej wykładamy płatki migdałowe, obrane i pokrojone jedno kiwi, orzechy laskowe. Drugie kiwi oraz banana miksujemy na gładki krem z jogurtem naturalnym. Wsypujemy nasiona chia, odstawiamy na 15-20 minut aż masa delikatnie zgęstnieje. Na końcu delikatnie przekładamy masę do słoiczków, górę obsypujemy płatkami migdałowymi. Deser chłodzimy w lodówce.