Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny czas pełen jest wyrzeczeń dla osób na diecie o ograniczonej wartości kalorycznej. Jeśli należysz do tego grona, przygotuj sobie fit sernik z twarogu z dodatkiem wolnego od kalorii erytrytolu. Zrób większą porcję – z pewnością każdy pozazdrości ci tego deseru!
Tortownica o średnicy 23 cm
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 302
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30493
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 302
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30493
Składniki
Wyłóż dno tortownicy o średnicy 23 cm papierem do pieczenia. Namocz daktyle w gorącej wodzie przez około pół godziny. Odcedź wodę. Połącz daktyle z orzechami i pestkami słonecznika. Zblenduj na jednolitą, lepką masę. Wyłóż nią dno tortownicy.
Połącz jogurt z erytrytolem. Wymieszaj – do rozpuszczenia erytrytolu. Dodaj twaróg, ziarenka wyskrobane z laski wanilii i sok z cytryny. Zblenduj całość na gładką masę. Rozpuść żelatynę w mleku. Wymieszaj dokładnie z masą twarogową. Przelej ją do tortownicy i wstaw do lodówki.
Przygotuj galaretkę zgodnie z opisem na opakowaniu. Użyj jednak tylko połowy proszku i 200 ml wody. Zamiast cukru, dodaj erytrytol. To przestudzonej galaretki dodaj rozgniecione widelcem maliny, Wymieszaj.
Gdy masa twarogowa nieco stężeje, wylej na nią galaretkę z malinami. Lekko przemieszaj widelcem – tak, by galaretka połączyła się z powierzchnią masy twarogowej i wniknęła na około 1 cm w głąb jej struktury. Odstaw sernik na co najmniej 3-4 godziny do lodówki.