Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejny mój bardzo szybki deserek z ciasta francuskiego. Dodatki do tych ciasteczek mogą być naprawdę różne, zależy kto co lubi :-)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19839
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242795
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19839
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242795
Składniki
Wyciąć foremką z ciasta francuskiego kwiatuszki.
Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy kwiatuszek posmarować roztrzepanym jajkiem, a na to nałożyć łyżeczkę dżemu z czarnej porzeczki.
Wyciąć radełkiem paski z ciasta francuskiego i ułożyć kratkę na każdym ciastku.
Wierzch każdego ciastka znowu posmarować roztrzepanym jajkiem.
Posypać czarnym sezamem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 minut.
Smacznego !