Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie różyczki"
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2632
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1639
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2632
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1639
Składniki
Jabłka umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Połóż je miąższem w dół i pokrój na cienkie plasterki wraz ze skórką. Do miski wlej szklankę wody, dodaj sok z połowy cytryny, umieść w nim plasterki jabłek.
Ciasto rozwiń, posyp mąką. Cienko rozwałkuj, każde pokrój na 6 pasków. Konfiturę podgrzej w garnku z 4 łyżkami wody. Każdy pasek posmaruj konfiturą. Jabłka odsącz. Na jednej krawędzi każdego paska ułóż plastry jabłka, tak aby zachodziły na siebie i wystawały ich łuki. Posyp cynamonem.
Plastry jabłek przykryj drugą krawędzią ciasta, składając go na pół i zwiń w rulon. Formę do muffinek wyłóż papilotkami, ułóż w nich po jednej róży. Jajka roztrzep z cukrem pudrem, posmaruj róże. Piecz w temp. 200°C 20 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień