Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
BARDZO ŁATWE I SUPER SZYBKIE ZAJMUJE ZALEDWIE TRZY MINUTY. POLECAM DO TEGO CIASTO Z LIDLA -DOBRE I TANIE 2,50 ZŁ.OPAKOWANIE
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1303
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1303
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
NASTAWIAMY PIEKARNIK NA 220 C-BEZ TERMOOBIEGU LUB 200 C Z TERMOOBIEGIEM
W MIĘDZY CZASIE CIASTO FRANCUSKIE SMARUJEMY CZYM CHCEMY- W TYM PRZYPADKU JEST TO GOTOWA MASA MAKOWA Z PUSZKI
ZWIJAMY JAK ROLADĘ ,KONIEC SMARUJEMY WODĄ LUB ROTRZEPANYM JAJKIEM ABY SIĘ PRZYKLEIŁO TAK SAMO SMARUJEMY WIERZCH CIASTA
KROIMY NA ŚLIMACZKI I DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA OK.15-20 MIN.AŻ CIASTO SIĘ ZRUMIENI.