Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł dla tych, którzy jeszcze nie widzą co upiec na Święta.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1280
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39251
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1280
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39251
Składniki
Ciasto rozłożyć na stolnicy. Posmarować kutią pozostawiając wolne 2 cm wzdłuż dłuższych boków. Zwinąć w roladę zaczynając od dłuższego boku, delikatnie przyciskając nadzienie do ciasta. Gotową roladę pokroić na plastry, każdy o grubości ok. 2cm. Położyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem roztrzepanym. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Ciasto rozłożyć na stolnicy. Posmarować kutią pozostawiając wolne 2 cm wzdłuż dłuższych boków. Zwinąć w roladę zaczynając od dłuższego boku, delikatnie przyciskając nadzienie do ciasta.
Gotową roladę pokroić na plastry, każdy o grubości ok. 2cm. Położyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem roztrzepanym. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C.