Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł dla tych, którzy jeszcze nie widzą co upiec na Święta.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 170
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 389
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 439
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 170
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 389
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 439
Składniki
Ciasto rozłożyć na stolnicy. Posmarować kutią pozostawiając wolne 2 cm wzdłuż dłuższych boków. Zwinąć w roladę zaczynając od dłuższego boku, delikatnie przyciskając nadzienie do ciasta. Gotową roladę pokroić na plastry, każdy o grubości ok. 2cm. Położyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem roztrzepanym. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Ciasto rozłożyć na stolnicy. Posmarować kutią pozostawiając wolne 2 cm wzdłuż dłuższych boków. Zwinąć w roladę zaczynając od dłuższego boku, delikatnie przyciskając nadzienie do ciasta.
Gotową roladę pokroić na plastry, każdy o grubości ok. 2cm. Położyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem roztrzepanym. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C.