Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny kolorowy deser. Polecam :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Składniki
Galaretki na kostkę: agrestową - 1 opak. wiśniowa - 1 opak. szafirowa - 1 opak. Galaretki rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody na 1 galaretkę. Schłodzone galaretki wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kosteczek wstawiamy je do lodówki.
W między czasie w większej misce rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe zalewając dwoma szklankami wrzącej wody dokładnie mieszamy żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z wymieszanym z cukrem pudrem i cukrem waniliowym serem, dobrze mieszamy.
Po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i ponownie dobrze mieszamy.
Po wymieszaniu wlewamy masę do szklanej miski wyłożonej folią spożywczą.
Przykrywamy plackiem ciasta kruchego i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy wyjąć z miski nasz galaretkowiec serowy, kroić i konsumować.
Smacznego!!!