Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na zimno na waflach zapraszam po przepis
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 216
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 24
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 216
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 24
Składniki
W trzech osobnych miskach w 1,5 szkl wrzątku rozpuszczam galaretki każda inny kolor. Galaretki odstawiam by całkowicie zastygły można zrobic na noc dzień wcześniej .Żelatynę rozpuszczam w 1/3 wrzątku odstawiam by ostygła .
Do miski daje cukier puder i wlewam zimna śmietanę 30 % ubijam na sztywno dodaje ostudzona żelatynę i śmietanę 18 % miksuje.
Na dno tortownicy wykladam, wafel gruba kratka do góry w razie potrzeby docinam wielkość do formy ,na wafel wykladam trzecia cześć masy śmietanowej .
Stężałe galaretki kroje w kosteczkę łączę wszystkie kolory i polowe galaretek wykladam na masę śmietanową, na galaretki druga polowa masy śmietanowej i reszta kolorowych galaretek i na wierzch trzecia cześć masy śmietanowej i na wierzch drugi wafel lekko czymś przyciskam i wstawiam na kilka godzin do lodówki a najlepiej na noc by wszystko dobrze stężało .