Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na gofry przygotowane jest z drożdżami, a gofry wychodzą delikatne, lekkie i puszyste. Zaletą ich jest bardzo mała ilość cukru.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14462
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14462
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Składniki
Masło roztopić i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać z drożdżami. W drugiej misce wymieszać wodę, żółtka, ciepłe mleko, cukier, cukier waniliowy i sól.
Dodać mąkę z drożdżami i całość zmiksować. Na koniec dodać roztopione masło i ponownie zmiksować. Ciasto odstawić na 15 minut.
Po tym czasie białka ubić na pianę i dodać do ciasta. Delikatnie mieszać do momentu połączenia się białek z ciastem. Ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Gofry piec w gofrownicy do momentu zarumienia się. Podawać z ulubionymi dodatkami.