Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na gofry przygotowane jest z drożdżami, a gofry wychodzą delikatne, lekkie i puszyste. Zaletą ich jest bardzo mała ilość cukru.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1398
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1505
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1398
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1505
Składniki
Masło roztopić i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać z drożdżami. W drugiej misce wymieszać wodę, żółtka, ciepłe mleko, cukier, cukier waniliowy i sól.
Dodać mąkę z drożdżami i całość zmiksować. Na koniec dodać roztopione masło i ponownie zmiksować. Ciasto odstawić na 15 minut.
Po tym czasie białka ubić na pianę i dodać do ciasta. Delikatnie mieszać do momentu połączenia się białek z ciastem. Ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Gofry piec w gofrownicy do momentu zarumienia się. Podawać z ulubionymi dodatkami.