Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na gofry przygotowane jest z drożdżami, a gofry wychodzą delikatne, lekkie i puszyste. Zaletą ich jest bardzo mała ilość cukru.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28352
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28352
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Masło roztopić i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać z drożdżami. W drugiej misce wymieszać wodę, żółtka, ciepłe mleko, cukier, cukier waniliowy i sól.
Dodać mąkę z drożdżami i całość zmiksować. Na koniec dodać roztopione masło i ponownie zmiksować. Ciasto odstawić na 15 minut.
Po tym czasie białka ubić na pianę i dodać do ciasta. Delikatnie mieszać do momentu połączenia się białek z ciastem. Ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Gofry piec w gofrownicy do momentu zarumienia się. Podawać z ulubionymi dodatkami.