Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki zapiekane w kakaowym cieście bez dodatku cukru. Prosty i efektowny deser który zachwyci twoich gości. Kilka składników, prosty przepis.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4156
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4156
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Składniki
Gruszki obieramy i odcinamy dolną część owocu tak aby gruszka stała stabilnie.
Do miski dodajemy jajka, miękkie masło, ksylitol, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy przez chwilę aż do połączenia się składników.
Kokilki smarujemy olejem i rozkładamy do nich równomiernie przygotowane ciasto. Do każdego naczynia wkładamy gruszkę. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Przygotowujemy polewę: Łyżkę masła roztapiamy i łączymy z ksylitolem, kakao i mlekiem. Dokładnie mieszamy. Pieczoną gruszkę polewamy przygotowaną polewą. Smacznego!