Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki zapiekane w kakaowym cieście bez dodatku cukru. Prosty i efektowny deser który zachwyci twoich gości. Kilka składników, prosty przepis.
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1012
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1937
Świąteczne smaki.
Odsłon: 204
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1625
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 1092
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1012
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1937
Świąteczne smaki.
Odsłon: 204
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1625
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 1092
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 767
Składniki
Gruszki obieramy i odcinamy dolną część owocu tak aby gruszka stała stabilnie.
Do miski dodajemy jajka, miękkie masło, ksylitol, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy przez chwilę aż do połączenia się składników.
Kokilki smarujemy olejem i rozkładamy do nich równomiernie przygotowane ciasto. Do każdego naczynia wkładamy gruszkę. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Przygotowujemy polewę: Łyżkę masła roztapiamy i łączymy z ksylitolem, kakao i mlekiem. Dokładnie mieszamy. Pieczoną gruszkę polewamy przygotowaną polewą. Smacznego!