Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki placek.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1135
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5791
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1135
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5791
Składniki
Wykonanie: Jajka ubić z cukrem na krem, dodać olej z kilkoma kroplami aromatu i dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać śmietanę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy. Gruszki obrać pokroić dowolnie i ułożyć na cieście. Piec w temperaturze 160 stopni przez 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.