Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kąski z kurczaka z sosem koperkowo-czosnkowym.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 417
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1035
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 386
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 417
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1035
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 386
Składniki
Filet z kurczaka umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić w kostkę lub w małe plasterki. Mięso przełożyć do miseczki. Dodać łyżkę oleju rzepakowego. Wymieszać. Oprószyć przyprawą staropolską i dodać łyżkę sos sojowego oraz musztardę. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok 2 godz. Do mięsa dodać rozbełtane jajko. Wymieszać. Oprószyć mąką ziemniaczaną. Dokładnie poobracać każdy kawałek. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć kawałki kurczaka. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z sosem koperkowo-czosnkowym. Sos: Do miseczki przełożyć jogurt. Dodać majonez, posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Podawać do mięsnych kąsków. Smacznego