Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kąski z kurczaka z sosem koperkowo-czosnkowym.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Składniki
Filet z kurczaka umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić w kostkę lub w małe plasterki. Mięso przełożyć do miseczki. Dodać łyżkę oleju rzepakowego. Wymieszać. Oprószyć przyprawą staropolską i dodać łyżkę sos sojowego oraz musztardę. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok 2 godz. Do mięsa dodać rozbełtane jajko. Wymieszać. Oprószyć mąką ziemniaczaną. Dokładnie poobracać każdy kawałek. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć kawałki kurczaka. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z sosem koperkowo-czosnkowym. Sos: Do miseczki przełożyć jogurt. Dodać majonez, posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Podawać do mięsnych kąsków. Smacznego