Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kąski z kurczaka z sosem koperkowo-czosnkowym.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 871
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2741
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3210
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 871
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2741
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3210
Składniki
Filet z kurczaka umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić w kostkę lub w małe plasterki. Mięso przełożyć do miseczki. Dodać łyżkę oleju rzepakowego. Wymieszać. Oprószyć przyprawą staropolską i dodać łyżkę sos sojowego oraz musztardę. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok 2 godz. Do mięsa dodać rozbełtane jajko. Wymieszać. Oprószyć mąką ziemniaczaną. Dokładnie poobracać każdy kawałek. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć kawałki kurczaka. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z sosem koperkowo-czosnkowym. Sos: Do miseczki przełożyć jogurt. Dodać majonez, posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Podawać do mięsnych kąsków. Smacznego