Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszki zatopione w cieście"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14081
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 58
Szybka i smaczna
Odsłon: 14081
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 58
Składniki
Gruszki obierz, zostawiając ogonki. Zagotuj 2,5 szklanki wody ze szklanką cukru. Włóż gruszki, gotuj 20 minut. Wyjmij i osącz, syrop pozostaw. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. W misce utrzyj jajka z resztą cukru, dodaj olej, jogurt i mleko.
Dodaj mąkę, syrop z gotowania gruszek oraz zmielone migdały, wymieszaj. Formę wysmaruj tłuszczem i wysyp kaszą manną. Wlej ciasto. Ustaw pionowo gruszki (ogonkami do góry). Piecz około 60 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.
czas ok. 90 min; porcja – 290 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety