Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony na blogu. Bardzo smaczne ciasto idealnie nadaję się do gorącej herbatki z cytryną lub do gorącej czekolady z dodatkiem cynamonu.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1353
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12206
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1353
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12206
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, konfitury i herbatę a na koniec - mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i bakalie. Po uzyskaniu idealnie gładkiej konsystencji (pomijając bakalie, oczywiście) przelewamy ciasto do keksówki (powinno wypełnić ok. 3/4 wysokości formy). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, pieczemy przez ok. 50 minut. Do suchego patyczka.Podajemy przestudzone, posypane cukrem pudrem. Można polać polewą czekoladową lub podać bez dodatków.