Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony na blogu. Bardzo smaczne ciasto idealnie nadaję się do gorącej herbatki z cytryną lub do gorącej czekolady z dodatkiem cynamonu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 720
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12515
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 720
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12515
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, konfitury i herbatę a na koniec - mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i bakalie. Po uzyskaniu idealnie gładkiej konsystencji (pomijając bakalie, oczywiście) przelewamy ciasto do keksówki (powinno wypełnić ok. 3/4 wysokości formy). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, pieczemy przez ok. 50 minut. Do suchego patyczka.Podajemy przestudzone, posypane cukrem pudrem. Można polać polewą czekoladową lub podać bez dodatków.