Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite połączenie biszkoptu z kakaowymi herbatnikami oraz serka pomarańczowego.
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 480
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 42
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 20
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 480
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 42
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 20
Składniki
Ubijamy na sztywno białka z cukrem, dodajemy żółtka i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy, pod koniec dodajemy połamane na mniejsze cząstki herbatniki ale tylko połowę opakowania. Wlewamy ciasto na blaszkę 25 na 25 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Gdy biszkopt stygnie rozpuszczamy żelatynę w 3 łyżkach wrzątku. Do serka dajemy lekko wystudzoną żelatynę miksujemy, następnie dodajemy pozostałe pokruszone herbatniki, delikatnie mieszamy i wykładamy na biszkopt. Możemy zetrzeć na wierzch czekoladę lub dwa pokruszone herbatniki. Chłodzimy w lodówce.