Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 86
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8428
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4493
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 26
Dziś do pracy.
Odsłon: 583
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 86
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8428
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4493
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 26
Dziś do pracy.
Odsłon: 583
Składniki
Najpierw rozpuszczamy margarynę na patelni i studzimy. Potem dokładnie myjemy jabłka i obieramy je ze skórki. Obrane jabłka kroimy na równe ćwiartki (pozbywamy się pestek) i posypujemy cynamonem. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąkę i proszek do pieczenia). Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy suche składniki i miksujemy wszystko ze sobą. Na końcu dodajemy margarynę i znowu miksujemy wszystko ze sobą na jednolitą masę. Gotową masę wlewamy do tortownicy, układamy jabłka na masie i delikatnie je dociskamy. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) na 30 minut. Prosto i smacznie!