Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta można użyć gotowych jabłek smażonych albo samemu usmażyć.
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4578
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15344
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 247
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2679
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4767
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4578
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15344
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 247
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2679
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4767
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajka, proszek i mąki. Dokładnie wyrobić ciasto.
Foremkę (24x28) wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wyłożyć połowę ciasta. Rozsmarować w miarę równomiernie po całej blaszce.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na suchej patelni. Wystudzić. Wyłożyć na ciasto. Posypać cynamonem. Jeśli jabłka są kwaśne można posypać cukrem pudrem.
Na jabłka wyłożyć drugą część ciasta. Piec ok. 50 min w 170 stopniach.