Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta można użyć gotowych jabłek smażonych albo samemu usmażyć.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 878
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7798
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 161
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 157
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 878
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7798
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 161
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 157
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajka, proszek i mąki. Dokładnie wyrobić ciasto.
Foremkę (24x28) wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wyłożyć połowę ciasta. Rozsmarować w miarę równomiernie po całej blaszce.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na suchej patelni. Wystudzić. Wyłożyć na ciasto. Posypać cynamonem. Jeśli jabłka są kwaśne można posypać cukrem pudrem.
Na jabłka wyłożyć drugą część ciasta. Piec ok. 50 min w 170 stopniach.