Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i smaczny deser.Do popołudniowej kawy i niespodziewanych gości.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4455
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1057
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 469
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3104
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38783
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4455
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1057
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 469
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3104
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38783
Składniki
Do miski wsypać:mąkę, cukier,cukier waniliowy,żółtka,śmietanę proszek do pieczenia,masło.Wyrobić ciasto.odłożyć małą kulkę na kruszonkę pozostałym wylepić blaszkę.Ciasto nakluć widelcem,podpiec.
Na podpieczone ciasto rozsmarować dżem na to ułożyć pokrojone w plasterki jabłka.
Ubić pianę z 4 białek dodając 5 łyżek cukru i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.Nałożyć na jabłka.Na wierzch rozkruszyć resztę ciasta..
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.Posypać cukrem pudrem.