Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - ciasto, które zawsze wychodzi
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 524
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 594
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 115
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 80
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 524
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 594
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 115
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 80
Składniki
Składniki na spód zagnieść, wstawić do lodówki na około godzinę 1 godzinę.
Przygotować formę do pieczenia 25x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wgnieść w formę do pieczenia , ponakłuwać widelcem. Wstawić do pieczenia na 15 min góra - dół z termoobiegiem w temperaturze 170 stopni.
Ciasto po upływie 15 minut wyciągnać z piekarnika. Ciasto posypać bułką tartą (wchłonie wilgoć jabłek). Wyłożyć orzechy włoskie, jabłka, całość posypać cynamonem. Białka ubić z cukrem na sztywno i rozsmarować na jabłkach.
Wstawić do piekarnika na 40 min w temperaturze 170 stopni.