Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - ciasto, które zawsze wychodzi
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Składniki na spód zagnieść, wstawić do lodówki na około godzinę 1 godzinę.
Przygotować formę do pieczenia 25x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wgnieść w formę do pieczenia , ponakłuwać widelcem. Wstawić do pieczenia na 15 min góra - dół z termoobiegiem w temperaturze 170 stopni.
Ciasto po upływie 15 minut wyciągnać z piekarnika. Ciasto posypać bułką tartą (wchłonie wilgoć jabłek). Wyłożyć orzechy włoskie, jabłka, całość posypać cynamonem. Białka ubić z cukrem na sztywno i rozsmarować na jabłkach.
Wstawić do piekarnika na 40 min w temperaturze 170 stopni.