Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirował mnie przepis, który znalazłam na opakowaniu kaszy jaglanej. Postanowiłam go nieco zmodyfikować, no i efekt miło mnie zaskoczył.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12969
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4711
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12969
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4711
Składniki
Kaszę razem z rodzynkami i cukrem waniliowy gotujemy na mleku, aż do całkowitego wchłonięcia.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z cynamonem i łączymy z dżemem.
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno.
Do przestudzonej kaszy dodajemy żółtka i ubite białka. Delikatnie mieszamy.
Blachę do ciasta (o wymiarach 25x30 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy około 3/4 objętości przygotowanej kaszy. Masę pokrywamy jabłkami, a na jabłka kruszymy dłońmi pozostałą część kaszy. Ja dodatkowo dodałam jeszcze kruszonkę, która została mi z pieczenia poprzedniego ciasta.
Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Polecam szczególnie na ciepło. Smacznego :)