Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirował mnie przepis, który znalazłam na opakowaniu kaszy jaglanej. Postanowiłam go nieco zmodyfikować, no i efekt miło mnie zaskoczył.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 716
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2038
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 716
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2038
Składniki
Kaszę razem z rodzynkami i cukrem waniliowy gotujemy na mleku, aż do całkowitego wchłonięcia.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z cynamonem i łączymy z dżemem.
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno.
Do przestudzonej kaszy dodajemy żółtka i ubite białka. Delikatnie mieszamy.
Blachę do ciasta (o wymiarach 25x30 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy około 3/4 objętości przygotowanej kaszy. Masę pokrywamy jabłkami, a na jabłka kruszymy dłońmi pozostałą część kaszy. Ja dodatkowo dodałam jeszcze kruszonkę, która została mi z pieczenia poprzedniego ciasta.
Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Polecam szczególnie na ciepło. Smacznego :)