Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i rozpływający się w ustach
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3591
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3591
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Składniki
BISZKOPT: Całe jajka i cukier ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy do tego wymieszaną ze sobą mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i proszek do pieczenia, miksujemy do powstania gładkiej i jednolitej masy. Ciasto wylewamy do tortownicy (średnica 26 cm) i pieczemy ok. 30 minut (lub do suchego patyczka) w temp. 180 stopni.
MASA JABŁKOWA: Obrane jabłka ścieramy na tarce, wkładamy je do garnka, wsypujemy cukier i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki i mieszamy, aż się rozpuszczą. Odstawiamy, aby lekko przestygło.
Przestudzony biszkopt przekrajamy na pół. Na jedną połówkę wykładamy masę jabłkową i przykrywamy całość drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta oblewamy lukrem lub polewą.