Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i rozpływający się w ustach
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 96
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5603
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2656
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 96
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5603
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2656
Składniki
BISZKOPT: Całe jajka i cukier ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy do tego wymieszaną ze sobą mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i proszek do pieczenia, miksujemy do powstania gładkiej i jednolitej masy. Ciasto wylewamy do tortownicy (średnica 26 cm) i pieczemy ok. 30 minut (lub do suchego patyczka) w temp. 180 stopni.
MASA JABŁKOWA: Obrane jabłka ścieramy na tarce, wkładamy je do garnka, wsypujemy cukier i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki i mieszamy, aż się rozpuszczą. Odstawiamy, aby lekko przestygło.
Przestudzony biszkopt przekrajamy na pół. Na jedną połówkę wykładamy masę jabłkową i przykrywamy całość drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta oblewamy lukrem lub polewą.