Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik na kruchym cieście bananowym. Ciasto z bezą, kruszonką i polewą cytrynową, wyszło pyszne.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 910
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i żółtkami.Banany rozgnieść widelcem i dodać do masy. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować. Rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
Posypać płatkami migdałowymi.
Jabłka pokroić na cząstki i poukładać do blaszki. Posypać odrobinką cynamonu.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli potem po trochu dodawanym cukrem.Przesiać tam budynie i lekko mieszać ale już łopatką. Stopniowo dolewając olej. Wyłożyć na jabłka i rozsmarować.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać migdały i zmiksować na niższych obrotach miksera. Porozrzucać na bezie.
Piec ok.60 min.w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia. Ciasto wystudzić.
lukier-Cukier puder przesiać. Dodać sok i tyle gorącej wody, żeby lukier był lejący. Polać w esy-floresy.