Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik upieczony na kruchym cieście
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17008
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 246
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 295
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17008
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 246
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 295
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, dodajemy cynamon, kisiele i dokładnie musimy wymieszać. Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wyłożone ciasto nakłuwamy widelcem po całości.Na wyłożone dno ciastem, wykładamy masę jabłkową, równomiernie ją rozprowadzamy.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier puder. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonej masy jabłkowej.
Wierzch warstwy piany posypujemy zmrożonym startym ciastem.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, ostudzone posypujemy cukrem pudrem, kroimy na porcje. Smacznego!!!