Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto ostatnio popularne na blogach, ja od siebie dodałam w wydrążone jablka rodzynki i dżem malinowy
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85277
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2572
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10012
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4052
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7137
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85277
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2572
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10012
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4052
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7137
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodać serek, przemieszać całość widelcem, a na koniec dołożyć pokrojone w kostkę, miękkie masło. Całość dobrze wyrobić
Ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyc blachę (25x36cm) papierem do pieczenia. Jedną polowę rozwałkować i przełożyć do blachy.
Piekarnik rozgrzać do 160 z termoobiegiem. Jabłka obrać, przekroić na pół i wydrążyć środek, włożyć po łyżce dżemu i kilka rodzynek. Poukładać jabłka do góry zaokrągloną częścią
druga polowe ciasta rozwałkować na nieco większy prostokąt niż wymiar blachy , delikatnie przełożyć i przykryć nim jabłka
Piec 45-50 minut. Można posypać cukrem pudrem, bądź polukrować lukrem.