Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lutego 24, 2015 Jabłecznik sypany WYPIEKI I DESERY Jabłecznik sypany lub też szarlotka sypana to bardzo popularny przepis, który po prostu trzeba wypróbować. :-) To ciasto nie może się nie udać. Nie rośnie, więc nie opada. Żadnego zagniatania, miksowania. Na ciepło (kiedy ostygnie można podgrzać w mikrofalówce), z lodami smakuje najlepiej, ale wyciągnięte z lodówki też jest dobre.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Mąkę, kaszę, cukier i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Dzielimy na 3 równe części. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na grubych oczkach tarki.
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Na tortownicę układamy kolejno: 1/3 suchych składników, jabłka, 1/3 suchych składników, jabłka, 1/3 suchych składników. Na wierzch na grubych oczkach tarki ścieramy twarde masło.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez godzinę.