Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i latwe w wykonaniu ciasto :)
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Wlaczamy piekarnik 170° termoobieg . Zoltko oddzielic od bialka . Do zoltek dodajemy szklanke cukru. Mieszamy mikserem z hakami do polaczenia.
Dodajemy kostke margaryny lub masla i znowu mieszamy do polaczenia skladnikow.
Dodajemy 3 szklanki maki i lyzeczke proszku do pieczenia . Mieszamy do polaczenia skladnikow.
Ponad polowe ciasta wykladamy na blaszke dociskajac palcami. Wkladamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok 10 min. Po uplywie tego czasu wyciagamy z piekarnika .Reszte ciasta chowiemy do lodowki ( zuzyjemy je na kruszonke)
Obieramy jablka , scieramy na tarce dodajemy lyzeczke cynamonu ,mieszamy . Bialka ze szczypta Soli ubijamy ,dodajemy pozostale pol szkl. cukru i lyzeczke maczki ziemniaczanej lub budyń i calosc ubijamy na sztywna piane.
Na podpieczone ciasto wykladamy odcisniete z nadmiaru soku jablka , na jablka dajemy piane z bialek i na koniec posypujemy calosc pozostawiona w lodowce reszta ciasta czyli posypka . Pieczemy w 170° z termoobiegiem okolo 45 min. Gdyby beza z kruszonka za mocno sie brazowila, prosze przykryc gore blaszki folia aluminiowa .Mam nadzieje ze ciasto bedzie Wam smakowac