Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na koniec lata lekkie ,kwaskowate ciasto z jabłkiem i bitą śmietaną...
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 84
Dziś do pracy.
Odsłon: 110
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 116
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15387
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 296
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 84
Dziś do pracy.
Odsłon: 110
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 116
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15387
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 296
Składniki
Biszkopt:6jajek,1 szklanka cukru,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,2 budynie(śmietankowe lub waniliowe),2łyżki mąki.Ponadto 1,5 kg jabłek najlepiej kwaśnych,0,5 l śmietany 30%,2 śmietan-fixy,1 galaretka2 łyżki cukru pudru,4 łyżki cukru.
Ubijamy biszkopt z podanych składników tzn.całe jajka ubijamy z cukrem dodajemy budynie, mąkę i proszek mieszamy delikatnie.pieczemy 25-30 minut.Następnie należy go przekroić na pół. w międzyczasie jabłka obieramy,kroimy w kostkę i prażymy z dodatkiem cukru i 4 łyżek wody dodajemy galaretkę i mieszamy.Przekładamy ciasto,na wierzch wykładamy ubitą śmietanę z dodatkiem cukru pudru i 2 śmietan-fixów,posypujemy startą czekoladą lub kakao