Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik z budyniem jest delikatny, wilgotny i bardzo smaczny
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie wsypać cukier puder, cukier waniliowy, wlać śmietanę, żółtka i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Następnie ciasto rozwałkować, ułożyć w przygotowanej blaszce, włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni na jasno złoty kolor. Upieczone ciasto ostudzić. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, wlać 2 łyżki wody, rozgotować. Gorące, rozgotowane jabłka zmiksować, dodać galaretki i dokładnie wymieszać, dosłodzić. Ciepły mus jabłkowy wyłożyć na zimne ciasto, odłożyć do stężenia
Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Lekko przestudzony budyń wyłożyć na zimny mus z jabłek.
Biszkopt cynamonowy Białka z jajek ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Pod koniec wsypać cukier cynamonowy. Następnie ciągle ubijając dodać żółtka wymieszane z sokiem z cytryny i olej. Pod koniec wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy wyłożonej pergaminem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Na budyń ułożyć blat biszkoptu cynamonowego
Ciasto pokroić dokładnie schłodzone.