Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik z orzechami to ciasto banalnie proste, które nie potrzebuje wyrabiania, wystarczy pokroić i wrzucić do miski wszystkie składniki a następnie dokładnie wymieszać i upiec. Smakuje pysznie zwłaszcza zaraz po upieczeniu podane na podwieczorek.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone jabłka wrzucamy do miski i dodajemy cukier i odstawiamy na godzinę. Orzechy włoskie niezbyt drobno siekamy. Po godzinie do jabłek i cukru wsypujemy mąkę, dodajemy posiekane orzechy, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i żółtka, całość dokładnie mieszamy.Ciasto będzie dość suche i sypkie. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ciasta dodajemy ubitą pianę z białek i całość delikatnie mieszamy. Na posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą tortownicę przekładamy ciasto i wyrównujemy łyżką. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 170 st. C piekarniku około godziny, po upieczeniu posypujemy drobnym cukrem lub cukrem pudrem.