Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamonem i wiśniową pianką.
miska, nóż, forma do pieczenia,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11667
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11667
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych, trzemy na wiórki, dodajemy cynamon, kisiele, kaszę manną i mieszamy. Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą część ciasta wykładamy na dno wyłożonej papierem do pieczenia formy, ciasto nakłuwamy widelcem lub wałkiem do nakłuć. Na wyłożone dno formy ciastem układamy obtaczane w cynamonie, kaszy manny i kisielu jabłka, równomiernie je rozprowadzamy. Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i kisiel. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonej masy jabłkowej. Wierzch warstwy piany posypujemy startym, pozostałym ciastem. Ciasto lekko zamrożone lepiej się zetrze. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Upieczone ciasto studzimy i ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!