Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybko się robi,jest smaczne ,winne,świetne na ciepło do lodów, jak również wystudzone do kawy czy herbatki:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10518
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12931
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4675
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10518
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12931
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4675
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki.Dodać żurawinę,cukry i wymieszać. Zagnieść ciasto z mąki,żółtek,cukru,pr.do pieczenia,masła,śmietany. Ciasto rozwałkować,wyłożyć na wyścieloną papierem do pieczenia blaszkę 25/35 cm. Ponakłuwać widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st góra-dół i chwilę podpiec.
Wyłożyć jabłka na lekko podpieczone ciasto. Dać do piekarnika i piec 35-40min. Ubić pianę z białek i cukru,wyłożyć na wierzch upieczonego ciasta. Temp.zmniejszyć do 160st.i zapiec do złotego koloru bezy.
Smacznego życzę!