Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w przygotowaniu ,smaczne ,pachnące cynamonem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1926
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1619
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2565
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1926
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1619
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2565
Składniki
Ciasto dzielimy na 8 równych części. Jabłka obieramy ,dzielimy na pół ,usuwamy gniazda nasienne i każdą z połówek kładziemy na ciasto. Wierzch jabłek przykrywamy pozostałym ciastem ,nacinamy ,smarujemy żółtkiem i obficie posypujemy cukrem cynamonowym. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C ,wkładamy ciastka i pieczemy 20 min.