Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w przygotowaniu ,smaczne ,pachnące cynamonem.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3285
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2319
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3285
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2319
Składniki
Ciasto dzielimy na 8 równych części. Jabłka obieramy ,dzielimy na pół ,usuwamy gniazda nasienne i każdą z połówek kładziemy na ciasto. Wierzch jabłek przykrywamy pozostałym ciastem ,nacinamy ,smarujemy żółtkiem i obficie posypujemy cukrem cynamonowym. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C ,wkładamy ciastka i pieczemy 20 min.