Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące cynamonem chrupiące ciasteczka w kształcie słoneczek z jabłkowym wnętrzem. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak na zimno. Do ich wykonania potrzebujemy twardych owoców. Miękkie mogą się kurczyć podczas pieczenia i pękać podczas wycinania gniazd nasiennych.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10223
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4647
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10223
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4647
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 709
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 1-cm paski.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w poprzek na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Okrągłym kieliszkiem lub foremką wycinamy z każdego plastra gniazdo nasiennie.
Paskami z ciasta owijamy każdy plaster, tak, aby paski nie zachodziły na siebie,
Każde ciastko smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem zmieszanym z cynamonem.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Pieczemy ok. 25 minut do zrumienienia.