Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję na deser, do szkoły czy do pracy smaczne jabłka w cieście piwnym. Smaczne , kruche i mięciutkie, po prostu pyszne.
miska, mikser, nóż, ręcznik papierowy, patelnia,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11817
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6748
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11817
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6748
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Składniki
W misce wymieszać jajko , mąkę oraz sól, cały czas mieszając powoli dolewać piwo. Ciasto powinno być gęściejsze od naleśnikowego. Ciasto odłożyć na godzinę do lodówki. Jabłka obrać i pokroić w około 1 cm plastry usuwając gniazda nasienne. Białka ubić na sztywną pianę. Przed smażeniem połączyć delikatnie białka z ciastem. Plastry jabłek zanurzać w cieście i smażyć na jasnozłoty kolor z obydwu stron, odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.