Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję na deser, do szkoły czy do pracy smaczne jabłka w cieście piwnym. Smaczne , kruche i mięciutkie, po prostu pyszne.
miska, mikser, nóż, ręcznik papierowy, patelnia,
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 213
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 213
Składniki
W misce wymieszać jajko , mąkę oraz sól, cały czas mieszając powoli dolewać piwo. Ciasto powinno być gęściejsze od naleśnikowego. Ciasto odłożyć na godzinę do lodówki. Jabłka obrać i pokroić w około 1 cm plastry usuwając gniazda nasienne. Białka ubić na sztywną pianę. Przed smażeniem połączyć delikatnie białka z ciastem. Plastry jabłek zanurzać w cieście i smażyć na jasnozłoty kolor z obydwu stron, odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.