Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję na deser, do szkoły czy do pracy smaczne jabłka w cieście piwnym. Smaczne , kruche i mięciutkie, po prostu pyszne.
miska, mikser, nóż, ręcznik papierowy, patelnia,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2128
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5577
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2128
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5577
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Składniki
W misce wymieszać jajko , mąkę oraz sól, cały czas mieszając powoli dolewać piwo. Ciasto powinno być gęściejsze od naleśnikowego. Ciasto odłożyć na godzinę do lodówki. Jabłka obrać i pokroić w około 1 cm plastry usuwając gniazda nasienne. Białka ubić na sztywną pianę. Przed smażeniem połączyć delikatnie białka z ciastem. Plastry jabłek zanurzać w cieście i smażyć na jasnozłoty kolor z obydwu stron, odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.