Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję na deser, do szkoły czy do pracy smaczne jabłka w cieście piwnym. Smaczne , kruche i mięciutkie, po prostu pyszne.
miska, mikser, nóż, ręcznik papierowy, patelnia,
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1206
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4859
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1521
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1206
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4859
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1521
Składniki
W misce wymieszać jajko , mąkę oraz sól, cały czas mieszając powoli dolewać piwo. Ciasto powinno być gęściejsze od naleśnikowego. Ciasto odłożyć na godzinę do lodówki. Jabłka obrać i pokroić w około 1 cm plastry usuwając gniazda nasienne. Białka ubić na sztywną pianę. Przed smażeniem połączyć delikatnie białka z ciastem. Plastry jabłek zanurzać w cieście i smażyć na jasnozłoty kolor z obydwu stron, odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.