Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne, pachnące, a do tego łatwe w przygotowaniu. Czego można chcieć więcej do dobrej kawy?
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 26
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 35
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 60
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2695
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 26
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 35
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 60
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2695
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 110
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę - zagnieść szybko ciasto. Odłożyć je na ok 1 godz do lodówki. Jabłka obrać pokroić na niewielkie kawałki .Ciasto rozwałkować na grubość ok 2 mm, wyciąć kwadraty o bokach ok 5x5cm. Na środek każdego kwadratu ciasta nałożyć kawałek jabłka, łyżeczkę dżemu posypać szczyptą cynamonu oraz cukru waniliowego i zlepić wszystkie rogi ciasta ze sobą. 4. Piec w nagrzanym piekarniku na złoto w temp. ok 180-200 stopni przez 15-25 min. Smacznego!