Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne, pachnące, a do tego łatwe w przygotowaniu. Czego można chcieć więcej do dobrej kawy?
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 187
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20150
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 187
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20150
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę - zagnieść szybko ciasto. Odłożyć je na ok 1 godz do lodówki. Jabłka obrać pokroić na niewielkie kawałki .Ciasto rozwałkować na grubość ok 2 mm, wyciąć kwadraty o bokach ok 5x5cm. Na środek każdego kwadratu ciasta nałożyć kawałek jabłka, łyżeczkę dżemu posypać szczyptą cynamonu oraz cukru waniliowego i zlepić wszystkie rogi ciasta ze sobą. 4. Piec w nagrzanym piekarniku na złoto w temp. ok 180-200 stopni przez 15-25 min. Smacznego!